söndag 16 juni 2013

Gårdagens tävling

Så var LM:et i eftersök avklarat.Tävlingen hölls på Snäckstaviks fina marker i Grödinge. Det var totalt fyra ekipage som startade och av dessa kom vi på andra plats efter ett jättefint spårarbete av Astrid. Vi blev visade på ett ungefär var starten var och sedan fick vi totalt en och en halvtimme på oss att lösa uppgiften. Vi skulle ha med oss klöv + något (visade sig vara en skinnbit) tillbaka för att bli godkända. Nästa moment innehöll skytte efter ett kortare spår och det var där vi missade lite grand. l slutet fanns en grisbild upphängd på en linbana mellan ett par träd som jag skulle skjuta på, gick hyfsat bra - ett inom träffområdet och ett strax utanför. När pangandet var klart släppte vi fram Astrid till "grisen" och tänk där låg en riktig gris, visserligen bara skinn om huvud men ändå ... Det förklarade varför lillan missade lite grand i spåret, hon kände redan från början att där fanns något riktigt och blev lite för ivrig och missade en vinkel. Teoridelen som var helt och hållet våran del gick också hyfsat, fram till det var det lika mellan oss och Ekeröekipaget (som vann), det var alltså skyttedelen som avgjorde.

Vi är mycket nöjda med vår duktiga hund ändå, hon är så otroligt säker och noggrann när det handlar om spårning. Det känns verkligen skönt att veta att vi kan lita så på henne när det blir eftersök, de vi gått med henne hittills har alla gått bra.

Vi hann också med ett snabbt besök på verkstaden med bilen och fick hjälp med vårt lilla nyckelproblem, nyckeleländet hade en tendens att fastna i tändningslåset och det är ju inte så bra. Men nu är det fixat!

Efter att ha vilat en stund efter dagens strapatser var Astrid på Iekhumör igen, synd bara att ingen mer än har hade lust att busa just då ;-)

1 kommentar: