onsdag 21 november 2012

Grisdags igen

Så var det då dags igen. Sitter inte lika varmt och gott den här gången utan idag är det "vår" åtel som gäller, en aning svalare - tur att det inte är värsta vintern än. Klockan är snart 19.00 och de borde väl börja på att dyka upp snart om de tänkt visa sig ikväll. Sist vi satt ute såg jag bara en katt som smög omkring och åt av maten, den verkade lite orolig och spanade mest hela tiden in mot skogen, visade sig sen att grisarna varit framme och ätit de också när vi gett upp och åkt hem. Spännande och se om det händer nåt ikväll ...

torsdag 15 november 2012

Ikväll väntar vi på gris igen

Det har väl gått ett par månader sen sist, tiden flyger iväg ...

Ett par dagar efter senaste inlägget fick jag min bock, tror det var samma som jag såg premiärkvällen - en fin sextaggare. Drog den en bit för att Astrid skulle få leta och "hitta" den. Hennes min när hon kom fram var obetalbar, aldrig någonsin hade det legat nåt mer än en klöv på slutet och här låg ett helt rådjur!!

Sen början av oktober har det varit mycket jakt och några eftersök med Astrid som gått kanonfint, hon är så säker. Ett par jaktprov har vi hunnit med också och de har väl gått sådär - finns att träna på om man säger.

Ikväll passar vi på gris. Har fått låna en koja att sitta i, med värme! Känns nästan väl lyxigt att sitta utan ytterkläder på i mitten av november, gubben sitter ute och fryser den stackarn. Såg en älgtjur på väg ut hit, han stod och gnagde på timmerstockar som låg travade bredvid vägen - kul att få se, har inte sett så mycket sista veckorna.