torsdag 16 augusti 2012

Bockjakt

Igår kväll var det dags, mitt livs första bockjaktspremiär. Det började med ett störtregn vid samlingen så vi kom väl ut lite senare än vad som var tänkt. Jag fick ett pass i ett torn, på väg fram till tornet gick en bock upp, han stannade och vi stod och tittade på varande en stund innan han studsade iväg. Typiskt tänkte jag då men hade åtminstone fått se en. Sen följde några timmar i tornet med myggen som sällskap. Nån dryg halvtimme innan vi skulle bryta jakten fick jag se två rådjur på andra sidan gärdet, kort därefter ytterligare ett - en get med två killingar. Satt lugnt och tittade på dem när jag plötsligt såg en rörelse i ögonvrån - han var tillbaka! Han gick och åt i gräset men försvann ur sikte bakom en gran, bestämde mig då för att klättra ner och försöka smyga mig på honom. Kom ganska nära men fick inget bra läge, han stod hela tiden lite snett och då ville jag inte chansa och skjuta. Efter en stund upptäckte han mig och skuttade iväg till skogs. Hann i alla fall få upp pulsen rejält.
Kanske får jag chansen på söndag igen, har redan önskat samma pass så vi får väl se.

På väg tillbaka till återsamlingen fick jag syn på en älgkalv precis bredvid vägen, såg inte mamma ko men hon var säkerligen inte långt därifrån. Hann få en bild på den innan den drog.

tisdag 14 augusti 2012

Nästa Jordbro

Snart på väg tillbaka till Jordbro efter två år på Astrid. Det är med lite blandade känslor, jag har ju trivts bra med arbetskamrater, dock inte med anställningsformen. Ser fram mot dagen i november när jag får börja, kanske känns lite långt kvar men tiden går ju ganska fort ändå ...

Provskjutit bössan inför torsdagen och den fick finfint - skönt. Vi gick en sväng och kikade efteråt men vi såg inte ett dugg men det ska bli spännande ändå på torsdag.

torsdag 9 augusti 2012

Björnpasset

Ja så var det avklarat för i år, och det gick på första försöket den här gången. Förra året gick det inte alls. Även älgbanan har jag fått godkänt, dock inget guld i år men man kan ju inte få allt.
På hemvägen från skjutbanan såg vi en fantastisk regnbåge, man såg hela bågen från sida till sida. Undrar om det finns en skatt i änden och i så fall vilken ände.